LUYSTERBORGH Antoine 

(F) Commissaris Gerechtelijke Politie Gent – Leider onderzoek

 

Notities Koehn

(Verhoor in het justitiepaleis te Gent op 2 september 1942)

Commissaris LUYSTERBORGH deelt mij op 2 september 1942 mede dat Goedertier ‘onredelijkheden’ begaan heeft waarvan rechtbank voorzitter Van Ginderachter op de hoogte is.

Te Sint-Niklaas deelde op 30 augustus Valère Goedertier aan LUYSTERBORGH mede dat te Gent, aan de Korenmarkt dichtbij de Sint-Niklaaskerk een wisselagent had gewoond met wie Arsène goed bekend was. Die wisselagent was bankroet gegaan voor april 1934 maar de naam wist Valère niet meer. LUYSTERBORGH stelde evenwel vast dat op het bedoeld adres sinds 1928 geen wisselagent meer woonde.

Op het adres Muinkkaai 43 te Gent, dat in de agenda van Arsène voorkwam, vertoefde een smid Carolus V.A.. Deze werd door inspecteur Aerens verhoord en verklaarde toen Arsène Goedertier niet te hebben gekend noch er enige opdracht van gekregen had. Een vrouw  zekere Maria G.  die in het zelfde huis woonde en er reeds vertrokken is, zegde eveneens geen Goedertier te kennen.

LUYSTERBORGH is ervan overtuigd dat Arsène de dief is van het paneeI.

Hij vermeldt een vroegere diefstal van een schilderij uit de Sint-Michielskerk te Gent. Dat doek werd teruggevonden in een trein tussen Brussel en Antwerpen. Ook uit de Sint-Niklaaskerk te Gent werd een schilderij gestolen.

De door Goedertier gebruikte schrijfmachine die niet nieuw was werd verder gebruikt door de gerechtelijke diensten te Gent.

Terug naar  …
| A*Z | A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | !EP! |