Gent & Wetteren

Al even mysterieus én met een culinair kantje is de groepsuitstap ‘Gent en Wetteren: op zoek naar de Rechtvaardige Rechters’.

De dag start in Gent, met de keuze tussen twee programma’s. Ofwel breng je een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal en het Caermersklooster. Ofwel kies je voor het Museum voor Schone Kunsten.

Na het bezoek geniet de groep van het Rechtvaardig Rechtersmenu. In de namiddag wandelen we door Wetteren met de diefstal van het paneel als rode draad.

Dienst Toerisme Wetteren: Beleef het mysterie van de Rechtvaardige Rechters

 

Ramp-toeristische photo booth

Zelf op stap ?

Het boekje “Van Eyck vermist”, op zoek naar De Rechtvaardige Rechters is de eerste gids langs alle Gentse plaatsen die een belangrijke rol spelen in de Lam Gods-diefstal van 1934. 

Overal krijg je heldere uitleg, met getuigenissen van mensen die destijds op de eerste rij zaten, en met mooie archieffoto’s. Vooraan krijg je ook het hele verhaal samengevat. En er zit een plattegrond bij zodat iedereen zelf op onderzoek kan gaan. Ideaal voor een mooie wandeling.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen … fiets, wandel en proef …  in het spoor van het gestolen paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ uit het wereldberoemde schilderij ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck.

De route kronkelt van Wetteren naar Berlare, over Lede en Wichelen. Fiets langs onder meer het Provinciaal Domein Den Blakken, de Kalkense Meersen, het Donkmeer en Goedertiers geboorteplaats.

Meer routes in dit kader vind je op routeyou.com

 

Wandelgids van eyck vermist – visit gent

citycard Gent

 

 

 

 

Escape Room

Find the altar piece

Ga samen met vrienden, familie of collega’s de uitdaging aan en ontsnap.

Los binnen de 60 minuten alle raadsels op. Perfect als een gezellig uitje, teambuilding, vrijgezellen …

http://findthealtarpiece.be/nl