Zelf op stap ?

Interactief Stadsspel (met analyse en de mogelijke bergplaats volgens ons)

Scan de QR code

“Si je devais re­chercher le tableau, je n’irais pas si loin; je le rechercherais autour de la cathé­drale.”
(Dixit Arséne Goedertier – Verhoor Julienne Minne – 01 ju1i 1935)

“Déplacer n’est pas voler”

Trek zelf op onderzoek uit langsheen de historische plaatsen die een rol hebben gespeeld in de stoutmoedige diefte waarvan het historische belang niemand ontgaan is … of in de wenkbrauwfronsende en opmerkelijke theorieën. Bovenal maak je kennis met een hele boel wist-je-datjes, fabuleuze fabeltjes, nadenkertjes en een essentieel onderdeel van de analyse die je niet op deze site zal terugvinden.

Het enige wat je nodig hebt is een ietsiepietsie verbeelding, een snuifje geluk, minieme hoeveelheid gezond verstand en … een opgeladen smartphone geconnecteerd met ‘t internet. Een ouderwets notitieboekje is ook nog altijd prettig en handig … en als je niet graag leest een “oortje” om te luisteren.

Dit wordt niet zomaar een “Walk in the park”, nee onderweg lost je raadsels op, ontcijfer je codes en overwin je onvoorziene hindernissen…  steeds weer hebben wij een juist antwoord nodig om tot een volgend punt te kunnen komen … uiteindelijk leiden we je naar plaatsen in je verbeelding en de stad waar je nog nooit bent geweest, meer nog, naar de (mogelijke) plaats waar de Rechtvaardige Rechters zitten verborgen (*)  … aan jou om de exacte locatie aan te duiden …


Deze uitdaging kan je alleen of in groep aangaan of in verschillende groepen (max 15 groepen). Ideaal om er je komende teambuilding of schooluitstap op te enten … . Deelname codes (gratis !) kunnen aan commissaris Luysterborgh gevraagd worden via code.stadsspel@rechtvaardigerechters.be

 

Wandelgidsen

Het boekje “Van Eyck vermist”, op zoek naar De Rechtvaardige Rechters is de eerste gids langs alle Gentse plaatsen die een belangrijke rol spelen in de Lam Gods-diefstal van 1934. 

Overal krijg je heldere uitleg, met getuigenissen van mensen die destijds op de eerste rij zaten, en met mooie archieffoto’s. Vooraan krijg je ook het hele verhaal samengevat. En er zit een plattegrond bij zodat iedereen zelf op onderzoek kan gaan. Ideaal voor een mooie wandeling.

 

 

Wandelgids van eyck vermist – visit gent

citycard Gent

 

 

 

 

Gent & Wetteren

Ramp-toeristische photo booth

Al even mysterieus én met een culinair kantje is de groepsuitstap ‘Gent en Wetteren: op zoek naar de Rechtvaardige Rechters’.

De dag start in Gent, met de keuze tussen twee programma’s. Ofwel breng je een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal en het Caermersklooster. Ofwel kies je voor het Museum voor Schone Kunsten.

Na het bezoek geniet de groep van het Rechtvaardig Rechtersmenu. In de namiddag wandelen we door Wetteren met de diefstal van het paneel als rode draad.

Dienst Toerisme Wetteren: Beleef het mysterie van de Rechtvaardige Rechters

 

 

 

Fietsroute “Rechtvaardige Rechters”

Genieten op twee wielen

 

 

Toerisme Oost-Vlaanderen … fiets, wandel en proef …  in het spoor van het gestolen paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ uit het wereldberoemde schilderij ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck.

De route kronkelt van Wetteren naar Berlare, over Lede en Wichelen. Fiets langs onder meer het Provinciaal Domein Den Blakken, de Kalkense Meersen, het Donkmeer en Goedertiers geboorteplaats.

Meer routes in dit kader vind je op routeyou.com