In dit gastenboek kan u, als u dat wenst, uw mening, ervaringen en tips delen …

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.

---
3 berichten.

Bert van der Waal van Dijk Bert van der Waal van Dijk uit Tilburg, Nederland heeft geschreven op 28 december 2020 om 14:50 uur :

Bedankt voor uw geweldige site!
Is er ooit een poging gedaan om het DNA te achterhalen en gebruiken? Bijvoorbeeld van dat achter de postzegels.
Met vriendelijke groet,
Bert van der Waal van Dijk

.
Beheerdersantwoord van: A.M.D.G
Beste Bert,

......

Het was even schrikken toen we de briefomslag onder ogen kregen maar bij het verschijnen van het boek in 2005 "De Verdwenen Rechters" van Karel Mortier werd alles duidelijk ... wij lezen op blz 271 ...

"Met akkoord van de Gentse procureur-generaal en de procureur des Konings werd in oktober 2004 beroep gedaan op het laboratorium van de farmaceutische biotechnologie geleid door prof.dr.apoth. D. Deforce (RUG). De omslag waarin de eerste D.U.A.-brief stak bood o.i. de meeste kans op uitsluitsel wie dit bezwarend document had verstuurd. Als vergelijkingsmateriaal diende een omslag uit 1965, waarin een aan ons gerichte persoonlijke brief stak van Valère Goedertier, broer van Arsène.
Andere bruikbare middelen ontbraken. Diverse proeven met deeltjes van de postzegel en de kleefboord aan de achterkant van de D.U.A.-brief gaven echter geen D.N.A.-gegevens. Mogelijk was het speekselspoor door de verlopen tijd vergaan of men had gebruik gemaakt van een kantoorsponsje."


A.M.D.G

Anna Anna uit Sint Gillis - Waas heeft geschreven op 14 april 2019 om 21:40 uur :

Dit is wat ik MG heb beloofd, AG's onschuld bewijzen en telkens we hem/haar een bezoek brachten glunderde hij/zij als ik vertelde dat er tot hier toe geen enkel bewijs is dat hij de diefstal heeft gepleegd.

De afpersing ? Maakt hem niet medeplichtig aan de diefstal op zich.

Willy Willy heeft geschreven op 10 april 2019 om 23:15 uur :

Nergens op de site zal u een persoonlijke mening vinden... Misschien is deze gastenboek de ideale plaats om dit toch te doen:

Arsene Goedertier had ontegensprekelijk met de zaak te maken maar verdient het niet om zomaar zonder bewijs als "de dief" de geschiedenis in te gaan. Ook hij verdient het voordeel van de twijfel ... eeuwig ... Dus zeg en schrijf in de toekomst "de vermoedelijke afperser" in plaats van "de dief"...

Arséne Goedertier is de afperser en handelde in deze alleen.
Hij is geen doorwinterde crimineel maar veeleer het 'slachtoffer' van zijn zelfingenomen ijdelheid, een vleugje wanhoop, overtuigd van zichzelf, z'n intellect, zijn kunnen en ... van z'n "("speurders")mentaliteit" ... of misschien wel vooral (in alle senario's ; uiteindelijk) z'n verantwoordelijkheidszin en loyaliteit (hoe raar het ook klinkt) ...


"ne specialen mensch" zoals zijn tijdsgenoten hem omschreven ...

Lees in de tijdslijn (item: Einde Duits onderzoek -17.09.1943) de conclusie van Henry Koehn, de Duitse onderzoeker; ... ik ben, na grondige studie en analyse, ... ik weet het niet, 'k ben niet overtuigd ... ik twijfel en wel omdat Koehn zijn conclusie baseert op een "roddel" (politieke afrekening Van De Wiele - Van Cauwelaert?), gekoppeld aan "wishfull thinking" van Julienne Minne en zijn interpretatie van de laatste woorden van A.G. (lees hier)...

De combinatie van een maatschappelijke stand hoog te houden (hoe toepasselijk ... "de eer van een der meest achtbare families" - brief 4) , een ontwikkelde speurdersmentaliteit , de tot de verbeelding sprekende figuren als "Arséne Lupin" of "M. Gordon", de heel rijke geest ("specialen mensch"), de persoonlijke en vooral onrechtstreekse gevolgen van het Plantexel debacle, misgelopen leningen en ernstige liquiditeitsproblemen zijn in ieder geval een gevaarlijke cocktail om tot zo'n (spectaculaire) daad denken te moeten overgaan... het is niet onmogelijk dat Arséne Goedertier ALLES ALLEEN heeft bedacht en uitgevoerd ... de chronologie heeft er alle schijn van.

"ne specialen mensch", de bergplaats navenant ...... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Arséne Goedertier overtreft Arséne Lupin ...De bergplaats ?

Laten we aannemen dat de RR zich nog steeds in de initiele bergplaats bevinden ... (Wat mijn mening is, alle theorieën ten spijt ...)

Om een inzicht te krijgen in een mogelijke bergplaats moeten we, los van de beweegredenen van de diefstal, m.i. uitgaan van twee mogelijkheden;

  • ... AG was fysiek aanwezig bij de diefstal
  • ... AG was NIET fysiek aanwezig bij de diefstal
In het eerste geval bestaat inderdaad de mogelijkheid, en is het zelfs meer dan waarschijnlijk, dat de RR werden achtergelaten/verplaatst/verstopt in de St Baafskathedraal. Alle latere handelingen wijzen in die richting ...

In het tweede geval lijkt het heel onwaarschijnlijk (Brief 1 - 30 april '34 - "Ik alleen weet ...", Brief 12 - 20 september '34 - "een gedeelte van ipv het gehele paneel SJ" en Brief 14 - na 01 november'34 - "materiële onmogelijkheid" ) dat het paneel zich in het St Baafs (of rechtstreeks gerelateerd) zou bevinden. Hieruit volgt dat het paneel kort na de diefstal moet zijn ondergebracht op een plaats die voldoet aan een aantal criteria.

De (terrein)kennis, alle verschillende aspecten van veiligheid, de anonimiteit, ja, zelfs eventueel "schuldinzicht" ("Citaat AG "verplaatst is niet gestolen" / brief 13 : "Ik was mijn handen en ik vertrek, met gerust gemoed ..."/ sterfbed; "mijn geweten is gerust"") en de mogelijkheid tot handelen moet in die periode voor handen zijn geweest ... voeg daarbij nog de verklaringen en handelingen uit de onmiddellijke omgeving (echtgenote, broer, ... ) van A.G.

In deze site zit een locatie (weliswaar geen exacte, punctuele bergplaats) in de omgeving van de St Baafskathedraal - "Je chercherait autour de St-Bavon (of autour de la cathédrale)" | "Déplacer n'est pas voler"- die volledig voldoet aan de tweede mogelijkheid. Waarom deze realistische locatie nooit werd onderzocht/belicht is voor mij een raadsel en verdient nader onderzocht te worden ... (vooral waarom deze plaats nooit in het vizier is gekomen, niettegenstaande de bestaande linken )... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Volg dit verhaal ook op facebook : fb.com/recht.vaardige.ers